DIANALUND

Året der gik 2019 med Dianalund B&U Kultur

Indvielse af aktivitetsområdet ”På Banen”

Foråret 2019 var meget vådt, derfor var det først i slutningen af marts, at der kunne laves jordarbejde og græs såning på det nyetablerede område.
Da græsset var sået, kom der ikke noget vand og kort tid efter kom der en kraftig storm, så vi frygtede, at alle græsfrø var fløjet ind i børnehaven, men så slemt var det heldigvis ikke

Sorø kommunes borgmester Gert Jørgensen klipper den røde snor sammen med Susanne og Tina fra Dianalund B&U Kultur

Den 4. maj kunne vi endelig indvie aktivitetsområdet og vi havde planlagt en STOR indvielse af ”PÅ BANEN”. En indvielse der skulle fejres af børn, forældre, bedsteforældre og alle Dianalunds borgere. Desværre var vejrguderne ikke med os, så nogle af dem, der skulle optræde, måtte aflyse, da det var for farligt. Først regnede det, så kom solen, så regnede det, så haglede det, så kom solen igen, så regnede det og da solen endelig kom for at blive, var programmet ovre. Men heldigvis havde Team VICI, Team JIYO samt Absolut Niller, Flacofar og DJ Jack i fællesskab i mellemtiden, stablet et fedt show på benene i Byrådssalen. Malerierne blev fjernet fra væggene, så Team VICI og Team JIYO i bogstavelig forstand kunne gå på væggene. Byrådssalen var fyldt til bristepunktet.

Netto havde sponsoreret frugt og juice til børnene og SuperBrugsen serverede pølser og Max fik trods den silende regn delt alle pølser ud.

Udenfor holdt AJ Scooters og BCS-Banevejens Cykler & Sport stand, på trods af det dårlige vejr. AJ Scooters fik vist lidt trick på deres løbehjul, men det blev ikke til særlig meget, da skaterbanen var svær at holde tør.

Foreningerne DIF og DTH var tilstede, men måtte desværre hurtigt indstille deres aktiviteter. Gymnastikinstruktør, Gitte Kristensen, nåede at lave workshoppen ” Hvordan man kan træne på fitnessområdet uden at have superkræfter” inden regnen for alvor begyndte. Ligeledes nåede Jørgen Mogensen at få lave quiz på E-Wall´en, med viceborgmester Lars Schmidt og formand for DUR Henriette Fosgerau.

Biblioteket og Dianalund Lokalarkiv havde denne dag åbent og de havde mange besøgende.

Der var masser af fede præmier til børnene sponsoreret af BCS-Banevejens Cykler og Sport, AJ Scooters og Toolshed skateboards. Blandt andet to løbehjul og en masse fedt merchandise.

En af de fede præmier – et trick løbehjul

En stor tak skal lyde til alle de fremmødte som trodsede vejret, sponsorer og dem der havde stande.

Børnevenlig Sankt Hans

For 5. år i træk afholdte vi Børnevenlig Sankt Hans i Byparken. Teaterforeningen Filadelfias ungdomshold opførte stykket ”Engle og dæmoner”, hvorefter Henrik Madsen, Børne- og Familiechef i Sorø Kommune, holdt båltalen.

Sankt Hans i børnehøjde er blevet en fast tilbagevendende begivenhed med fantastisk lokal opbakning. For 2. år i træk var der lotteri med præmier fra butikker og erhvervsdrivende i Dianalund og omegn. Alt overskud går til Dianalund B&U Kulturs fremtidige aktiviteter.

Leg og lær ”På Banen” med e-wall´en

Husk at E-Wall´en på ”På Banen” har mange anvendelsesmuligheder og er for alle aldre 😊. E-Wall´en er placeret på bagsiden af multibanen. E-Wall´en har 4 indbyggede spil, som kan bruges uden Iphone/Ipad og så kan E-Wall´en også bruges til at quizze. Hvis man skal quizze, skal man bruge sin Iphone/Ipad (android kommer).

Vi har lavet en vejledning, som forhåbentlig kan hjælpe Jer med at komme i gang med at bruge E-Wall´en (Vejledningen ligger på Dianalund B&U Kulturs Facebookside). Skulle I alligevel have brug for hjælp til at komme i gang, så skriv til os på mail bukultur@gmail.com eller send en besked via Facebook.

Hvad sker der i 2020

Team VICI – 4 workshops
Dianalund B&U Kultur har inviteret Team VICI ”PÅ BANEN” 4 lørdage (18/4, 2/5, 30/5 og 13/6), her vil de introducere til, hvordan man kan træne på fitness-området. Hver workshop har plads til maks. 30 personer. Hold øje med vores Facebookside for mere information om tilmelding.

Sankt Hans
Den 23. juni er der selvfølgelig igen børnevenlig Sankt Hans i Byparken.

Dianalund B&U Kultur håber på samme gode opbakning til arrangementer i 2020.

Det lykkes kun, hvis vi står sammen

God jul og godt nytår til alle
Dianalund B&U Kultur

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed