DIANALUND
Åbent brev til Borgmester Gert Jørgensen

Åbent brev til borgmester Gert Jørgensen

Fra slemt til værre i Dianalund…

For nogen tid siden lykkedes det et såkaldt borgerværn, at definere Dianalund som en utryg by på landsdækkende TV – TV2NEWS og TV2. At landsdækkende kanaler lod det ske uimodsagt, vækker unægtelig forundring. Især når politiet kan dokumentere faldende kriminalitet i lokalområdet de sidste fem år.

Forundringen skabte naturligt nok lokal debat, og kaldte til lokal modstand mod en så ensidig og fordrejet fremstilling af vores by. Det førte til, at det såkaldte borgerværn nedlagde sig selv – dog med den bemærkning på Facebook (4293 Dianalund), at ”noget større ville komme”. På Facebook (4293 Dianalund) har vi så erfaret, at ”noget større” tilsyneladende er på vej. En rygmærkebærende gruppe under navnet ”Sons of Odin”, som har til formål at beskytte borgerne.
Det er vores opfattelse, at Sons of Odin har sit udspring i den radikale højre nationalistiske bevægelse, der med et racistisk udgangspunkt i disse år fejer hen over USA og Europa. At Sons of Odin ønsker, at slå rødder i Dianalund kan vi alene tolke i sammenhæng med byens flygtningecenter. Hvorfor ellers?

Dianalund er en fredelig og rolig lille by, hvor indbyggerne holder sammen og passer godt på hinanden. Dertil har byen hverken brug for borgerværn eller rygmærkebærende grupper. I stedet for at skabe tryghed for borgerne vil det, efter vores opfattelse, skabe utryghed, og dermed blive en selvopfyldende profeti i forhold til den urimelige fremstilling af vores by, som blev bragt på landsdækkende TV.

Dianalund har efter vores mening brug for, at både Sorø Kommune og politiet træder i karakter overfor det uvæsen, der tilsyneladende er ved at brede sig i Kommunen. Vi opfordrer derfor borgmesteren og kommunalbestyrelsen til at tage affære. Dette kan ikke håndteres alene af de frivillige foreninger og grupper Dianalund råder over. Noget større må til…

 

Af fhv. skoleinspektør Bent Frederiksen og cand.scient.soc. Finn Pilgaard Beyer

del dette

Nyheder

velkommen til
DUR
Dianalund UdviklingsRåd
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed